Arboretum Frick

ILOISIA KEVÄÄN MERKKEJÄ ARBORETUMISSA

04/02/2023

ILOISIA KEVÄÄN MERKKEJÄ ARBORETUMISSA

hello world!
04/02/2023

Japaninkesäkamelia (Stewartia pseudovcamelia)

Lehtopöllön soidinhuhuilut, lumikellojen uuden kasvun alut, jouluruusujen kukkanuput ym kertovat kevään tulosta. Ensimmäisten alppiruusujen (Rhododendron dauricum) kukintaan on nyt aikaa noin kolme kuukautta!

Arboretum avataan yleisölle sunnuntaina 14. toukokuuta ja siitä eteenpäin torstaisin ja sunnuntaisin klo 12 – 16 koko kesän ja suljetaan sunnuntaina 15. elokuuta. Kahvila Ruusupuu on avoinna kaikkina aukiolopäivinä. Opastetut vierailijaryhmät pyrimme sijoittamaan viikon muille päiville.

Arboretumiin on valmistunut syksyn aikana muutama uusi alue; atsaleakumpu ja länsipuisto. Puiden ja pensaiden uusia nimikylttejä on asennettu puistoon toistasataa kappaletta sekä uusia opaskylttejä ja vanhat opaskartta-taulut on päivitetty.

Kotisivujen kautta myytävien lahja- ja kausikorttien myynti on jo tässä vaiheessa sujunut hyvin ja yksittäisten lippujen myynti käynnistyy helmikuun aikana.

Kesäkuussa käynnistyy arboretumin RHODODENDRON VIIKOT 8. – 30.6. alppiruusujen ja atsaleojen parhaaseen kukinta-aikaan. Viikon aikana järjestämme erilaista rodoihin liittyvää ohjemaa, josta kerromme tarkemmin koti- ja fb-sivuillamme (www.arboretumfrick) kuten muutakin ohjelmatarjonnastamme. Kesäkuussa kamarimusiikkifestivaalin yksi konsertti järjestetään arboretumissa maksuttomana ulkoilmakonserttina.

Toivomme näkevämme Sinut ensi kesänä täällä arboretumissa nauttimassa maisemista ja puiden sekä pensaiden rauhallisen lumoavasta tunnelmasta.

Sivujen valokuvat:
Antti Harkko
Merja Palin
Matti ja Erkki Frick
Kangasalan Kameraseura